Friday, March 02, 2007

Tiga u Beogradu 9. marta!!!



Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih DJ-eva – Tiga dolazi u Beograd, 9. marta!
Tiga je DJ i producent iz Montreala, rođen kao Tiga Sontag. Diplomirao je na "Selwyn House School", prestižnoj školi u Westmount-u. Prije bavljenja produkcijom, bio je "umiješan" u organizovanje rave žurki u svom rodnom gradu ranih devedesetih. 1994. godine, otvorio je svoju prodavnicu ploča "DNA", a 1998. godine osnovao svoj label pod nazivom Turbo Recordings.
Njegov prvi veliki hit "Sunglasses at Night" lansirao ga je u orbitu klupske popularnosti nakon čega su usledili remiksi za imena kao što su Telepopmusik, Felix da Housecat, Kylie Minogue, Depeche Mode ili Moby. Debi album "Sexor" izašao je 2006. godine, praćen turnejom "Sexor over Europe" i "Sexor over Canada" koja je Tigu ustoličila na mestu najtraženije pop zvezde među aktuelnim elektro-house disk džokejima dok je on postao zašitićeno ime za kampanje korporacija kao što su Nokia ili Nike.
Tiga je veoma poznat po svojim remixima: Tomas Andersson's "Washing Up", Scissor Sisters' "Comfortably Numb" i Felix da Housecat's "Madame Hollywood", zatim Nelly-ina "Hot in Here" i Corey Hart-ova "Sunglasses at Night" (po kojoj je i najpoznatiji).
On je takođe producirao sopstveni materijal, ali je i radio sa izvođačima kao što su: Zyntherius, Richard X and Jake Shears from Scissor Sisters. S vremena na vreme je sarađivao i sa Mateo Murphy-ijem (sa kojm je formirao duo TGV) i Jesper Dählback-om, koji je producirao većinu Tiginih novijih remixa. Tiga je dobar prijatelj sa Steph-om and David Dewaele-om (Soulwax), koji je radio produkciju oko polovine pesama na Tiginom debi albumu "Sexor". Njegova pesma
"3 Weeks" se mesecima vrtela u noćnim klubovima širom sveta.
Tiga je radio i soundtrack za video igrice „Need For Speed: Carbon“ pored Goldfrapp-a, Vitalic-a, i Pharrell Williams-a.
Žurka će biti održana u EXPO-u, a ulaznice u predprodaji koštaju 800 dinara (oko 20 maraka).

No comments: