Monday, May 07, 2007

Timika u Sarajevu!!!


Jugoistočna Evropa je vec deset godina svjedok ljubavno-muzičke veze izmedu Timike i ljubitelja elektronske muzike!

Timea Szalas, poznatija kao DJ Timika, živi u Subotici, gde je, nakon dugog boravka u Budimpešti, svojim talentom, ukusom i muzičkim stilom uspjela da postane omiljeni lokalni DJ, a ubrzo i omiljeno ime na line up-u mnogih klubova širom regiona jugoistočne Evrope.

"Puštam muziku koja me pokreće na ples i u setovima volim izlete u ludo i nepoznato" - DJ Timika.

Dobar slušalac i iskusna cluberka, za kratko vrijeme je postala kvalitetan DJ. Izgradila je sopstveni muzički stil, bez podilaženja publici i bez osvrtanja na nametnute muzičke mainstream trendove, koji su po mišljenju mnogih lakša stepenica do uspjeha. U svojim setovima se okrenula ličnom izboru muzike, kojom prezentuje ono najemotivnije što nudi moderna elektronska muzika u svojoj minimal-techno i house fazi. To joj je, između ostalog, obezbjedilo mnogobrojne nastupe, na skoro svim bitnijim dešavanjima i festivalima (Exit, Mjaft!, Summer3p, Ozora itd.), kao i poziciju savjetnika za muzički DJ program palićkog festivala Summer3p. Više puta je nastupala u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Mađarskoj, Makedoniji, Albaniji, Srbiji i na Kosovu.
Rado koristi tehničke i muzičke novotarije - i posebno FinalStrach, kojim pušta elektro, minimal i techno muziku. Timika je autentičan DJ na ovim prostorima sa velikim brojem svojih fanova i uspješnih nastupa iza sebe.

"To što sam ženskog pola mi je samo olakšalo put do publike, ali ne i sve ostalo. Mnogo rada, truda i party-a je iza mene, i mislim da je konstantan rad i ljubav prema muzici jedina
formula uspjeha".

Zajedno sa Gojom, Natašom i Istom povremeno organizuje privatne Funpro4 party-e, kako bi spriječili da naziv nekadašnje subotičke DJ skupine padne u zaborav.

U Sarajevu će nastupiti u clubu so.ba u petak 11.05.2007, a domaćini Djarmah&Zulumaan su tu za warm up i full support!

Počinjemo od 23:00h a ulaz je 7KM.

DOBRODOŠLI!

No comments: