Friday, April 25, 2008

Adriatiko recordings - novi domaći electro-tech label

Adriatiko Recordings je novi domaći techno/electro label osmišljen tako da na jednom mjestu okupi sve autore iz regiona sličnih muzičkih senzibiliteta.

Vec su za tržište spremna dva izdanja. Ep koji ce otvoriti label potpisuje Boris Boras aka Borgie inače osnivač Adriatiko Recodrings, a naziva je "Assimilator" dok drugi Ep potpisuju dva producenta takodje iz Sarajeva Irmin Imamović aka Kondenzator i Boriša Mraović aka Mezonom.Oni će se predstaviti sa izdanjem "Boys Come On".

Pored ova tri producenta članove čine i najzanimljivije ime slovenačke techno scene trenutno Boltzmann i gospodin iz susjedne Hrvatske Saša Rajkovic aka Zarkoff.

„Naša je misija da širimo naše i vaše muzičke vidike u svim pravcima, stvaramo zvuk koji će cijelom svijetu približiti taj poseban Adriatiko šmek, za koji živimo, i od koga stvaramo muzičke vibracije koje će sigurno da prodrmaju mnogo plesnih podijuma“, kaže Borgie.

Druga, možda još važnija stvar, bitniji zadatak je rušenje svih jezičkih blokada i stvaranje jednog novog, jedinstvenog jezika, jezika muzike. Jer, na kraju se sve svodi na izmamljivanje osmijeha na lice onih koji slušaju i pokušaj da se navedu da u Adriatiko vibracijama jednako uživaju poput ekipe koja ih stvara...

More info potražite na www.myspace.com/adriatikorecordings, gdje možete i poslušati dosadašnja izdanja.

No comments: