Thursday, October 27, 2005

DJ Lucca "Warm up"


U okviru tradicije da na ovome mjestu svake nedjelje (priblizno) predstavimo po jedan novi album, ovaj put imate priliku da se bolje upoznate sa radom jedne dame, koja se krije iza imena Lucca i po onome sto se prica, jedno je od najeminentnijih DJ imena u Ceskoj, ali i Evropi. CD koji je pred vama je u stvari promo - mix, napravljen u okviru marketinske kampanje za festival "Warm up", odrzan 13. avgusta 2005 u ceskom gradu Boskovice. Vise o samom festivalu i ovoj dami imate na www.hradhouse.cz, a evo sta se sve nalazi na disku:






1. Len Faki - Just a dance (Renato Cohen's mix)
2. Markantonio - Meantime
3. Mauro Picoto & Riccardo Ferri - Tormented
4. Veztax - Nature (Marko Nastic remix)
5. Lucca & Chris Cowie - Eskadra 265
6. Alexander Koning - Kiev - Ukrain (the search monolink mix)
7. Martyn Hare - Deep (Marko Nastic remix)
8. Jum Masters & Phil Barry - Strin theory (Umek's hornet remix)
9. Lucca - Towers
10. Lucca - Mirrage 01
11. Alexander Koning - Injection (Valentino Kanzyani remix)
12. Bando - Mike input
13. Alexander Koning - Kiev - Ukrain
14. Hertz - Ett
15. cave - Speleon E. P. (Ben Soms remix)
16. Andrew Richley & Ryan Rivera - Love to tell
17. Felipe & Nicolas Bacher - Banyan tree (Samuel L. Session mix)

Ovo je mix koji plijeni vec na prvo preslusavanje. "Just a dance" najavljuje jednu zaista plesnu i veselu cjelinu, ali daleko od neke "tra-la-la" varijante. Od housie pocetka, preko electro pumpin' upa i tech house-a, pa sve do progressive i deep housea, prati vas osjecaj da lagano uzlecete... Ako dzogirate ili idete na neku brzu rekreaciju - ovo je mix za vas discman. Tesko je izdvojiti najbolje momente, ali moji favoriti su "Meantime", "Nature" i "Love to tell", mada svaka stvar cini dio sjajne mix slagalice, koju u cjelini sagledate tek poslije dva - tri preslusavanja. Ukratko, snazan, ali izuzetno suptilan mix, zenski sarmantan i muski jak. Ja da nikad u zivotu nisam cula muziku i da mi ga neko pusti i kaze: "Dodji na festival" - dosla bih. Definitivno.
Lucca se DJ-ingom pocela baviti 1999. ali se za dance scenu zainteresovala jos sa 16 godina, kada je posjetila London i zaljubila se u muziku i ovaj posao.
Karijeru je pocela radeci za promotivnu agenciju u Bobi centru, Brno, gdje su odrzane prve techno zurke u Ceskoj na kojima su svirali Paul van Dyk i Nick Warren sredinom 90-ih.
Danas je iza nje mnogo nastupa na zurkama, festivalima i sa uglednim imenima svjetske scene, kao i dosta izdanja. Ipak, ova dama priznaje da uspjeh ne dolazi tek tako. Za sve se treba naraditi. Inace je miljenica medija (da, i muske populacije), Novinari i partijaneri kazu da je strasno talentovana, jedinstvena i da ima posebnu energiju i harizmu.
Nama preostaje samo da se nadamo da cemo uskoro imati priliku da je cujemo (da, i vidimo) negdje blizu. Do tad - "Warm up" na uvce!


Uz, to, nemo' da zaboravite - subota (prekosutra), Musique concrete party, HKC, Eddie Ladjarevic, Sanjin, Woodie. Upad 4 km.

No comments: