Sunday, December 18, 2005

Urban beat all night long report

Kh, kh... Prvo malo ozbiljnog novinarstva (ovo ide dubokim glasom, poput onog Gordane Milinovic sa Radija RS):


ZABAVA pod nazivom "Urban beat all night long", na kojoj su uz organizatore Mladena Tomica i Sinisu Tamamovica nastupili i DJ -evi iz mlade banjalucke asocijacije "Flat funk" Aleksandar Matic i Slavisa Marjanac, odrzana je u petak u diskoteci "Music Hall".
Banjolucki ljubitelji elektronskog zvuka, koji su navikli da "Urban beat" zabave vec tradicionalno nude odlican provod, najnoviju muziku i mnogo vise od uobicajenog vecernjeg izlaska, ni ovaj put nisu bili razocarani.
- Iako je nocni zivot u Banja Luci zbog zakona o ogranicenju radnog vremena ugostitelja prilicno splasnuo, techno i house scena i dalje ima snage da ponudi nesto novo. Mislim na clanove nove asocijacije "Flat funk", koji su pravo osvjezenje za ovdasnju scenu - kaze za redovni posjetilac ove vrste desavanja Nebojsa Milicevic.
Inace, clanovi ove mlade organizacije bili su zaduzeni za warm up na zabavi i setom koji je bio kombinacija kvalitetnog housea i tech - housea pokazali su veliku sposobnost da pokrenu publiku na ples.
Popularni "Urban beat" dvojac priustio je publici nekoliko casova zabave, miksajuci snazan techno, sa house, acid i funky plocama. Brojni posjetioci imali su priliku da jos jednom vide i cuju DJa Woodie-a, koji je svirao pred kraj zabave za neumorne "partijanere", koji su se razisli oko cetiri casa ujutro.
Aleksandar Matic ili DJ Coa i Slavisa Marjanac ciji je pseudonim DJ Marines ovim poslom se bave oko godinu dana. Prve nastupe imali su proslog ljeta, gdje su zajedno sa saksofonistom Miksom publici ponudili potpuno novi ugodjaj laganih haus ritmova upotpunjenih zivim saksofonskim dionicama. Atmosfera koju su pravili takvim izborom muzike dobro je pristajala ljetnom ambijentu, pa je klub u kome su svirali uskoro postao jedan od najposjecenijih. Kasnije su ovi momci pokazali da pored house muzike znaju da zavrte i kvalitetan techno i time potvrdili da su jedna od najperspektivnijih mladih nada ovdasnje elektronske scene.


Mda. To smo rijesili. Evo nesto opustenije verzije... (ovo ide mojim mutant glasom, s tarzan dikcijom).

Elem, u petak, na dan partyja, ja dosla iz Broda. Mrtva umorna, cupava i malkice prljava, ali rijesena da pomjerim granice sopstvene izdrzljivosti i izadjem i tu vece (poslije pet dana neprestanog pijenja, pijenja, pijenja. Nespavanja. I naravno, napornog rada). Izadjemo u sastavu, B&B, Mira i ja. Poslije muzickog soka u kafani gdje smo naletjeli samo da ubijemo pola sata, u Hall dojezdimo oko ponoci. Za gramofonima Aco i Marjanac, vrte neki opasan tech house... Mislim da im je ovo debitantski nastup u Hallu... Momci, se, vjerujte ni malo ne sale. Onda Sinisa. Pa Mladen. Pa opet Sinisa. Grmilo sve. Sasvim dosta ljudi, ni premalo ni previse, skacu, bleave se... Neko kulira za sankom, neko sam sa sobom igra... Na kraju nas Woodie jos malo iscimao (ovo u najboljem smislu), a ja zapalila kuci oko trojke. Jbg, bila almost dead. Diiiivna subota. Nisam ni ustajala do uvece. Dugujem mahanje Vuku sa
www.banjalukaonline.com :)

I jos mala digresija, nevezana za zurku (znam profesore Kljajicu, kaze se "u vezi s...", ali damn, bas me briga). Ako ikad iko od vas zaluta u Brod, obavezno naletite u "Doors". Extra gotivna kafana, sva u Jim Morrison tripu, sa jukebox-om i odlicnom play listom. I veeeeeliki pozdrav za sve moje male i velike glumce koji zalutaju ovdje. Ljubac!

No comments: