Friday, June 02, 2006

EXIT promo party u Banja Luci

Na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel u Banjoj Luci 10. juna biće održan "EXIT Promo Party" na dva stejdža.Na DJ stejdžu će nastupiti DJ Gaetano Parisio aka Gae*tek, te DJ-evi Vlada Aćić, Di Fejs i Siniša Tamamović, dok će na Lajv stejdžu svoj nastup zabilježiti hip-hoper Marčelo te grupe "Mistake Mistake", "Eyesburn", "Ritam nereda" i "Darkwood Dub".
Cilj partija je približavanje dijela atmosfere koja vlada na ovom čuvenom novosadskom festivalu koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi, a slične EXIT žurke biće održane u svim većim centrima regiona.Ono što je bitno napomenuti je da će ulaz na parti biti besplatan, a iz EXIT tima apeluju na sve zainteresovane da potraže pozivnice koje će se dijeliti u gradu."Upravo je Banja Luka ta u kojoj će se desiti najveći događaj i kada je u pitanju ozvučenje i osvjetljenje. EXIT tim ima veliko poštovanje prema Banjoj Luci upravo zbog toga što ima tvrđavu i sličan duh kao Novi Sad. Naravno, i prema ostalim gradovima postoji veliko i iskreno poštovanje", navode iz EXIT tima.
Pored Banjolučanima već dobro poznatih navedenih alternativnih i rok izvođača, zvijezda EXIT-ovog partija svakako će biti DJ Gaetano Parisio, poznat i kao Gae*tek. DJ-ingom se počeo baviti 1993. godine u Napulju, a odmah na početku je za svoj pravac odabrao tehno, iako je odrastao uz disko. Svoju prvu ploču producirao je 1996. godine, a objavio ju je u diskografskoj kući dugogodišnjeg prijatelja i produkcijskog partnera Marka Karole. U istoj godini počeo je producirati mikseve za lejblove "Primate" i "Planet Rhythm".
Vlasnik je sopstvenog lejbla "Cenform Record" koji je osnovao 1997. godine. Sa koncentracijom vlastite muzike diskografska kuća je brzo rasla i zaslužila status "A" klase tehno produkcije. U okviru projekta "C&G South System" Parisio je ostvario saradnju sa Markom Karolom, a svoja izdanja su izdali za diskografske kuće "Conform", "Drumcode" i "Tortured Records". Jaka saradnja ovog dvojca dovela je do velike medijske prezentacije i italijanska elektronska scena našla je svoj put kroz svjetsku popularizaciju. Parisio se tako izborio za nove kontakte i bukinge po cijelom svijetu.

No comments: