Sunday, June 11, 2006

PROMOTIVNA "EXIT" ZURKA NA BANJALUCKOM KASTELU


Petrovaradin u pokretu...

Vise od tri hiljade ljudi, sto iz Banja Luke, sto iz cijelog regiona okupilo se u subotu na banjaluckoj tvrdjavi Kastel da cuju i vide Marchela, "Mistake Mistake", Ritam nereda, Eyesburn, Darkwood Dub, Dee Face-a, Vladimira Acica, Sinisu Tamamovica i Jima Mastersa.

Vec oko 6 sati poslije podne, kad su zakazane tonske probe na ljetnoj pozornici pocele su da pristizu horde brojnih muzickih fanova, uglavnom pankera i metalaca, u zelji da ce uspjeti da se slikaju ili neformalno popricaju s nekim od idola... Zvanican pocetak zurke je bio u 19 casova, kada je na main stage izasao veoma popularni i veoma interesantni hip - hoper Marchelo. Negdje oko trece pjesme pljusak se obrusio na ljude, pa smo Marchelove rime poslusali zbijeni ispod "Tuborg" suncobrana, naoruzani kisobranima i kabanicama koje su nam dali i cvrsto odlucni da nam nista, pa ni vrijeme nece pokvariti dugo ocekivanu zurku. Na svu srecu, ubrzo se razvedrilo, pa smo se vratili na klupice i svojski uzivali u sjajnim "Mistake, mistake". Ko ih nije cuo - moja definitivna preporuka, ljudi su S.J.A.J.N.I.! Tu smo u guzvi pronasli i Vladimira Acica, strasno fino i ljubazno stvorenje (i dogovorila intervju!:)), ali i mladog DJ-a Vanju Torbicu i jos gomilu nekih neartikulisanih tipova, faca... Od crvenokose muske kopije frontmena grupe "Prodigy", preko cupavih darkerica, mladih pankerica i statijaznam svakakvih likova... Pozitivno i kinky.

S druge strane, na DJ stage-u prvi je bio Novosadski EXIT resident DJ Dee Face... Lagani progressive sound, prosaran electrom i minimalom kasnije je prerastao u veoma zivahan, ali nekako elegantan i cist ugodjaj. decka definitivno treba cuti svaki put kad vam se pruzi prilika. Meeega dobar DJ.

Vrativsi se na main stage oduvao nas je "Ritam nereda", pa smo poslije trece stvari pobjegli tamo gdje se vise osjecamo kao kod kuce - Dee Face-u u muzicki zagrljaj :) Poslije utakmice u 21 cas, pristigli su i nervozni fudbalski zaljubljenici, docekani promotivnim cijenama piva i "Guarane" i zeljni da istresu netom prezivljeni fudbalski stres (nikad necu razumjeti zasto... zasto?)...

Uslijedio je nasa dika i ponos Sinisa Tamamovic, covjek kome je vec sesta ili sedma ploca izasla "preko grane" i koji pocinje da zivi svoj san u pravom smislu te rijeci. Ko ga je cuo - zna da je i zasluzio, pa i vise od toga. Ko nije - sigurno hoce.

I onda, oko pola dva, za dekove staje Jim Masters, i krece lagani electro... Stvar se i zove "I love electro"... Sylvana i Mirjana, loode elektrasice cupkaju od srece... Nekako smo zaglavile skroz ispred stagea, izmedju kojekakvih razvaljenih likova i ... malo mi je to pokvarilo ugodjaj, ali sta da se radi... Na svu srecu pa ima mnogo tolerantnih i finih ljudi...
Ono sto je krenulo kao easy electro, preraslo je u nepredvidivi dark electro, prosaran dubom, naizmjenicno minimalisticki i visestruko fuziozan... Ko je imao gdje, taj je skakao, ko je bio nervozan, taj se smarao, ali coporativno - bili smo dobri. Voljeli smo Jima tih dva sata i zvacemo ga da nam se vrati nekad...

- Bilo je zadovoljstvo druziti se sa vama veceras i hvala vam svima sto ste dosli. Vidimo se uskoro na "EXITU"! - viknuo je na kraju... Ne cusmo Acica, na moje veliko nezadovoljstvo... Bas mi se ne da. Ipak, pravila su pravila, opet nam sijeku radno vrijeme klubova i kafica, pa smo se oko trice zaputili ko na after, ko kuci... Blatnjavi, malo mokri, malo umorni, ali VEOMA zadovoljni.

"Eyesburn" i "Darkwood dub" nisam slusala. Sramota, znam, ali preko mi je bilo mnogo dobro. 'Zvin'te... :(

Moram da naglasim da je zurka "U pokretu", kao i sve sto se desava na Kastelu dio velikog "Banjaluckog ljetnog festivala" koji organizuje Banski dvor Kulturni centar, pod cijim se gazdinstvom tvrdjava odnedavno nalazi.
Sarajlije, na vas je red. EXIT stize kod vas narednog vikenda. Mozda se i vidimo tamo, ko zna...

2 comments:

Unknown said...

Znači i vama krate radno vrm...sigurno su zabrijali da je tako na zapadu, kao i ovi nasi, hehe..aj'pozdrav:)..

RedHead said...

Ma budale... Jbg. Sto ne dodje? Hoces na EXIT?