Sunday, November 25, 2007

Sven Vath bez greške


Višegodišnje iščekivanje gostovanja Svena Vatha, jednog od najboljih svjetskih DJ-eva, isplatilo se beogradskoj klupskoj publici. Skoro pet hiljada ljudi više od sedam sati se zabavljalo u hali "Expo".

Dok su se posjetioci u obližnjoj Beogradskoj areni lomili po zaštitnoj ogradi, preteći da dolazak velike MTV zvezde Rijane se pretvori u najveći estradni skandal u 2007. godini u Srbiji, "Beck'sperience" žurka je prošla bez ijednog ozbiljnijeg problema. Gordan Paunović i Vlada Janjić, uz pomoć jakog pivskog sponzora, pokazali su da su najbolji organizatori rejvova u Srbiji.

Velika gužva na ulazu, o čemu govori i činjenica da su tapkaroši uspijevali da utope kartu više i za 50 evra, vreo vazduh u hali, izvrstan light-show, nenametljiv, ali inteligentan video i, prije svega, izvrsna muzika čine beogradsko izdanje Cocoon žurki najboljim rejvom u odlazećoj godini, ako ne i u posljednjih nekoliko godina, još od vremena blaženopočivšeg "Urban Experience".

Iako su Zombie Nation i Chris Tietjen pokazali sva svoja zabavljačka umijeća, Sven Vath, deda, čiča, matori, tata i kako ga sve ne čašćavaju beogradski klaberi, opravdao je svoj status zvijezde i institucije elektronske scene.

Sven je kao i uvijek vrlo odmjereno stao za pult, pozdravljao masu na svaki poklič, znajući da ga masa veliča i obožava komunicirao je sa publikom kroz ono što najbolje zna - a to je muzika. Dobro raspoložen, skakao je i mahao za pultom i odlično se zabavljao.

Zanatski savršenom kombinacijom old school techno, electro, minimala, pa čak i progressive house-a koji je daleko od njegovih muzičkih preferenci, Vath je puštajući muziku isključivo sa ploča i ne koristeći bilo kakve efekte pokazao da u muzici jeste odgovor na sva naša pitanja o zabavi i emocijama.

Sven je u više od tri sata dugom setu uspio da upozna Beogradjane sa svoje dvije posljednje "The Sound of The ... Season" kompilacije, koje predstavljaju najozbiljniji vodič kroz soundtrack Ibice, svjetske meke klabinga.

Više srećnih lica na nekoj beogradskoj žurci davno nije vidjeno. Kao i uvijek do sada, masa je bila raznovrsna – za nekoga sve, za svakoga po nešto. Od fancy cica i nabildovanih batica, preko brojne "urbane" gej ekipe, do "običnog svijeta", koji se najbolje zabavljao, te masovnog blaziranog klupskog VIP-a, svi su na kraju ovacijama i podignutih ruku ispratili zvijezdu večeri.

Zadovoljstvo je bilo vidjeti Svena sa po jednom pločom u lijevoj i desnoj ruci kako pred logičan kraj svog impresivnog seta maše publici – koja, iako bi htjela još, maše i ovacijama pozdravlja Oca jedne ideje.

(MONDO - Tekst: Boris Milićević, Foto: Beck'sperience)

1 comment:

Anonymous said...

been there, done that... neverovatno, kad se samo setim!!