Sunday, June 08, 2008

Anthony Rother - My Name Is Beuys Von Telekraft - Out now!


Skoro pet godina poslije Datapunka, Anthony Rother nas je još jednom obradovao i iznenadio novim albumom "My Name Is Beuys von Telekraft". Dupli CD sadrži čak 18 traka, a na prvom su: My Name Is Telekraft, Welcome To My Laboratory, Digital Vision, Girl Construction, City Of Legends, 64 Bit Audio, Liquid System i Frequency From Reality. Na drugom disku nalazi se deset dijelova Geomatrixa.

Činjenica da je legendarni Dave Clark stavio naslovnu stvar s albuma na vrh svoje chart liste govori dovoljno o kvalitetu ovog ostvarenja. Prvi dio albuma svakako će vas osvojiti na prvu loptu. Zaokružena muzička priča, koja istovremeno čini kontrast tradicionalnom shvatanju muzike i predstavlja muzički sinonim za eru SF-a, svakako nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ipak, prava atrakcija je drugi disk, "Geomatrix", vrhunski muzički eksperiment, u potpunosti oslobođen od beata, ali i dalje sa vrhunskim estetskim i energetskim kvalitetom, tako bliskim i karakterističnim za Rothera. Istovremeno usko fokusiran, ali i radikalan "Geomatrix" oslikava duboku, impresivnu i atmosferičnu viziju mračne strane urbanog iskustva.

"Tokom prethodnih nekoliko godina estetska percepcija muzike je bila jako redukovana i donekle kompromitovana, rastrzana između MP3, zvukova za mobilne telefone i modernih komunikacija. Ovaj je album sam po sebi korak naprijed, korak dalje od takvog srozavanja. Smatram da mi je zadatak bio da iz lošeg kvaliteta kompresovanog zvuka, redukovanih frekventnih dometa, loših semplova i samodostatnih stilskih jedinica izvučem najbolje i stvorim "masni", beskompromisni klupski zvuk", kaže Rother i dodaje:

"I ranije sam koristio digitalni zvuk u svojoj produkciji na istom principu sa analognim instrumentima... Ipak, sad sam se, skoro dogmatski, ograničio samo na digitalni zvuk, koji mi je neiscrpan izvor energije".

Evo I nekih reakcija:

Dave Clarke - "Great Album! On My Charts on position 1!"
Pig & Dan - "Excellent - Fantastic Rotherism"
Gregor Tresher - "Great Album!"
The Hacker - "Great!" Plays it all the time.
Miss Kittin - " Amazing"
Boys Noize - "like everytime fat beats and huge vocal effects like heard before by kraftwerk only!"
Monika Kruse - "Super Album"
Pascal Feos- "Big Support!"
Xenia Beliayeva - "Excellent"
Frank Kusserow - "Great Album - inovative Sound! I play it all the time!"

Više o ovom albumu potražite na http://www.telekraft-recordings.com.

No comments: