Monday, June 09, 2008

SeeMe nagrade za EXIT i "Urban Bug"

Prvi srpski časopis posvećen elektronskoj muzici, "Urban Bug", dobio je "SeeMe" nagradu za najbolji muzički časopis jugoistočne Evrope!

Priznanje je dodijeljeno na istoimenom festivalu održanom u Sofiji od 5. do 7. juna, a "Urban Bug" porazio je konkurenciju - bugarski "Go", mađarski "Freeze", makedonski "Gramophone", ukrajinski "DJ Mag", i mađarski "Freee".

"Urban Bug zahvaljuje organizatorima na nominaciji, čitaocima koji su nas podržali svojim glasom i svima onima koji nas podržavaju gotovo četiri godine" navodi se u saopštenju časopisa.

U Srbiju su otišle četiri prve nagrade, od ukupno 17 nominovanih kategorija. Sve dobitnike birala je publika, preko interneta.

EXIT festival dobitnik je nagrade za najbolji događaj, dok je srpski DJ Marko Nastić proglašen za najboljeg DJ-a u techno kategoriji. U kategoriji najboljeg debitanta nagrađen je Mekonin, DJ i producent iz Niša.

Dobitnik nagrade za najboljeg house DJ-a je Doncho iz Bugarske, najbolji trance DJ u Jugoistočnoj Evropi je DJ Row iz Grčke, a nagradu za najboljeg na drum’n’bass sceni dobio je bugarski DJ Cooh.

Najbolji producent je Jack Rock iz Bugarske, a najbolja pjesma prema glasovima publike je "Take me Away" koju izveli Deep Zone i DJ Balthazar, kao ovogodišnji predstavnici Bugarske na nedavno održanom Eurosongu u Beogradu. Rumunski producentski duo Livio & Roby nagrađeni su kao najbolji remikseri.

U protekle tri godine održavanja "SeeMe"-a, na festivalu u Sofiji su pored mnogih drugih nastupali izvođači kao što su Satoshii Tomii, Bad Company, James Zabiela i Killa Kella.

(MONDO)

No comments: