Saturday, May 14, 2005

14. maj, subota


Prezivjeli smo petak 13. mnogo bolje nego sto smo mislili... Ja nisam sujevjerna osoba, naprotiv, ali ima nesto u onoj prici o prizivanju malera. Naime, prije nego sto smo izasle, jedno pet crnih macaka nam je preslo put, a to se inace ne desava... U mom kraju imaju samo dvije macke (i to moje), a one su zute i bijele. Ali sinoc... Brrr.
Uglavnom, warm up je bio u caffeu "Mr. X", gdje su Woodie i jos neko (meni, nazalost, nepoznat) pustali hip - hop... Bilo je dosta ljudi, sto bi, recimo, znacilo da u ovom gradu ima dosta ljubitelja ove vrste zvuka, koji nemaju neko posebno mjesto za izlazak. Nazalost, moja ekipa i ja nismo bas najzagrizeniji fanovi, pa smo poslije cetrdesetak minuta krenuli u potragu za necim manje mracnim i vise plesnim zvukom, u kome nema nepravde, diskriminacije i socijalnih problema (pa, petak je, nije vrijeme za teske teme) i dosli u stari dobri "Boom". Dvije novine: nova klima i novi DJ. Za klimu sve pohvale, a za DJ-a... Pa recimo da u onome sto on pusta nema neke mudrosti, jer stvari ideu "ciste", odn. neumiksane, jedna za drugom, s groznim prelazima, a ni izbor mi se bas nije dopao, ali to nije do njega nego do mene (ako jos jednom cujem "Galvanize", plakacu od muke!).
Poslednja destinacija za tu noc bio nam je Hrvatski kulturni centar... Docekali su nas ljubazni momci na ulazu i obecavajuci bass... Eddie Ladjarevic, Sasa Lechkovic (koga smo kasnije interno izglasale za star of the night, zbog izbora muzike, naravno), poslije njihovog back2back seta Woodie, Sagor i Colorblind. Veselo, plesno, i dosta pametno. Kako vrijeme odmice, pocinjem da slusam muziku na sasvim drugaciji nacin. Otud "pametno", ne pitajte me da definisem, jer ne znam, ali prosto, zvuci tako. Osim muzike, veoma me obradovala cinjenica i da je ono veselo drustvance koje je plesalo tamo, ocisceno od foliranata, dileja i fensera zeljnih samopromocije. Samo dvije ili tri osobe dole su bile, a da im muzika nije prioritet. Napredujemo! Zurka trajala do 4 sata, a onda kud koji...
E, sad, dobro bi bilo da spomenem i "Mjesec muzike", festival koji pocinje 26. maja i traje do 18. juna, a bice odrzan u basti "Hard rock caffea" i na ljetnoj pozornici tvrdjave "Kastel".
26. 5. HRC - Cubismo,
27. 5. HRC - Neverne bebe
28. 5. Kastel - Damir Urban (promocija novog albuma)
3. 6. Kastel - Darkwood Dub
4. 6. Kastel - Masimo Savic
10. 6. Kastel - Josipa Lisac
11. 6. Kastel - Petar Graso
jazz nights u HRC, jos se ne zna datum, ali dolaze Matija Dedic i Aleksandar Dujin
16. jun, Kastel - mlade banjalucke r'n'r, punk i sl. grupe (Recall, Mane sagra, Jabbuco sa negras, Fokus 51, Antidop, Revolt
17. jun, Kastel - Balkan express i drugi, nesto stariji ovdasnji izvodjaci
18. jun, Kastel - techno party, domaci DJ-evi

A u petak, 20. maja u "Hallu" sviraju Urbanbeatovci + Vladimir Acic (Happy Novi sad) i Vladimir Vujicic (Tomahawk, Beograd).
Bice ovo dugo toplo ljeto, kad uzmemo u obzir da nas ocekuje jos Exit, pa "Banjalucke ljetne igre", a mozda i "Acces". Jedva cekam!

No comments: