Sunday, November 27, 2005

Krizs u Banja Luci...

BANJALUCKI ljubitelji elektronske muzike u petak su imali priliku da u klubu “Music hall” vide i cuju jednog od najkvalitetnijih slovenackih DJeva i producenata, Krizsa.

Ovu zabavu organizovala je ovdasnja asocijacija “Los hombres locos”, a clanovi Sagor Meskovic, Dejan Ilic poznatiji kao Woodie i Nikola Curguz koga ljudi znaju kao DJa Colorblinda potrudili su se da partijase “podignu” na noge i natjeraju ih da plesu uz odlican funky, house i tech – house zvuk.

Gost, za koga kazu da je stigao “iz samog centra klupske Ljubljane” predstavio se ovdasnjoj publici energicnim i pomalo eksperimentalnim electro i progressive house setom, koji je odlicno primljen medju ljudima.

- Drago mi je sto je poslije duzeg perioda u Banja Luku dosao neko ko ne pusta iskljucivo tehno i njegove podpravce. Ovo veceras je bilo pravo osvjezenje, mada volim i tehno. Steta samo sto nije bilo vise ljudi, jer je zaista imalo sta da se cuje –prokomentarisao je jedan od posjetilaca.

Uprkos cinjenici da se u “Hallu” te veceri okupilo samo nesto vise od stotinu ljudi, ne moze se reci da je bilo lose. Naprotiv, atmosfera je bila odlicna, a dobar dio entuzijasta ostao je sve do cetiri casa ujutro, kada su se svjetla u diskoteci popalila, oznacavajuci kraj zabave.

Inace, ovo je bilo drugo gostovanje Krizsa u Banja Luci. Valja napomenuti i to da se ovaj DJ muzikom bavi jos od sredine devedesetih godina. Rezident je kultnog slovenackog kluba K4”, a vazi za najboljeg progresiv izvodjaca u svojoj zemlji.

Naredna zabava ovog tipa odrzace se narednog petka, 2. decembra, u diskoteci Titanijum kada organizacija Transparensi internesnal obiljezava svjetski dan borbe protiv korupcije, dovodeci u Banju Luku vrhunska imena spanske klupske scene Kristijana Varelu i Banda, kao i hrvatskog DJa Petra Dundova. Domaca podrska bice im Semjonic i Zlatan.

No comments: