Saturday, November 12, 2005

Urban beat power 1


PRVA u nizu zabava pod nazivom “Urban power”, na kojoj su uz organizatore Mladena Tomica i Sinisu Tamamovica nastupili i gosti DJ Preach iz Kanade i D-Fuse iz Hrvatske, odrzana je u petak u diskoteci “Music hall” u Banja Luci, pred oko dvije stotine ljubitelja tehno zvuka.

Uz standardnu postavu domacih postivaoca ove vrste desavanja, u publici je bilo i dosta gostiju iz Prijedora, Doboja, Zenice i drugih gradova BiH. Za gramofonima su se smjenjivali Vanja Torbica, Mladen Tomic, Sinisa Tamamovic, a oko jedan cas poslije ponoci doslo je vrijeme za set gosta iz Kanade koga su svi nestrpljivo ocekivali.

DJ Preach, za koga je najveca svjetska zvijezda ove oblasti, Carl Cox rekao da je “covjek na koga treba obratiti paznju u 2005. godini” pokazao se kao dostojan svih dobrih kritika, jer je svojim dvocasovnim setom ljudima koji su u “Hall” dosli da ga vide i cuju priustio nezaboravno muzicko iskustvo.

- Muzika je moj nacin izražavanja, njome objašnjavam ko sam i u šta vjerujem! Trudim se da pravim kompozicije koje ce zvukom i inspiracijom odgovarati najprije mom setu, da po njoj bude prepoznatljiv i moj nacin rada! Ne volim da etiketiram muziku... moglo bi se reci da je moj stil nešto izmedu “funky-techno-progressive i hard tribala” – rekao je Preach jednom prilikom.

Oko tri casa poslije ponoci, za gramofonima ga je zamijenio mladi DJ iz Rijeke, D-Fuse i za sve one kojima jos uvijek nije bilo dosta pustao jos mnogo odlicnog, brzog i energicnog techna… Svjetla su se u klubu popalila tacno u cetiri casa ujutro oznacavajuci kraj zabave.

Valja napomenuti da su svi zainteresovani imali priliku da dobiju nove, osme po redu “Urban beat” promotivne kompakt – diskove, ali i promo miks gosta iz Rijeke.

Ovdasnji ljubitelji elektronske muzike dosta su upuceni u desavanja na evropskoj I svjetskoj sceni, ali ne srecu se bas cesto s DJevima iz Kanade. O ondasnjoj sceni Preach kaze:
- Imamo jaku houses i trance scenu. Najbolji provod je, naravno u velikim gradovima - Montrealu, Kvebeku, Torontu, Otavi i Halifaksu. Techno scena nam baš i nije previše jaka, ali opet mogu da kažem da ljudi vole taj zvuk...- istakao je Preach, kome je, inace, bio rodjendan na dan nastupa u Banjoj Luci.

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.